Як підключити Wi-Fi роутер до павербанку?

Як підключити Wi-Fi роутер до павербанку?

Для комфортного зимування в Україні рекомендуємо завчасно готуватися до можливих відключень електропостачання - про що неодноразово наголошує ДТЕК. Для того, щоб залишатися на зв'язку під час блекауту корисно знати, як підключити роутер без світла до повербанку та як “запитать” роутер від акумулятора. І з цим завданням може впоратись абсолютно кожен, хто задається такою ціллю та слідує наступним інструкціям.


▶️Для початку давайте визначимо, який повербанк краще підійде для роутера?

Основним критерієм, який важливий для споживачів при виборі повербанка, є його ємність. Ємність повербанка для роутера визначається максимальною кількістю вольт, помноженою на ампери, які він може “видавати”.

Більшість сучасних Wi-Fi роутерів працюють при напрузі 5, 9 або 12 вольт. Важливо вибрати універсальний повербанк, який може надавати різні за величиною напруги (5-9-12 В) через різні USB виходи.

Оптимальним варіантом поєднуючи доступну вартість та достатню ємність є повербанки з акумулятором 8000-10000 міліампер-годин. Такий павер забезпечить безперебійний доступ до мережі протягом 6-8 годин.

Далі, перш ніж перейти до процесу підключення зателефонуйте вашому провайдеру, та з'ясуйте чи кабелі підключені до безперебійного живлення. Мова йде про мережі, що не вимикаються під час блекауту.


▶️Ще одне важливе питання, яке варто з'ясувати: Скільки вольт потрібно, щоб роутер провайдера працював (5-9-12 В)?

Дану інформацію можна знайти на самому пристрої або ж на його блоці живлення. В іншому випадку, ви також можете це уточнити, зателефонувавши інтернет - провайдеру. 


▶️Який кабель краще використовувати для підключення роутера від повербанку?

Експерти радять використовувати кабель USB 5В/DC 9B (DC 5,5 міліметра) або USB 5В/DC 12B (DC 5,5 міліметра). Обов'язково шнур має бути з тригерами для вимірювання напруги зарядного пристрою до 12 Вт. Такий кабель можна замовити у інтернет-магазині. 


▶️Коли у вас вже все є під рукою, ми можемо перейти до підключення роутера від повербанку:

Спочатку потрібно підключити DC кабель до Wi-Fi роутера, а інший кінець USB з тригерами до повербанку.

Тепер залишається хвилинку зачекати, і йти перевіряти чи працює ваш Wi-Fi.

От і все! Це був один із найпростіших варіантів підключення Wi-Fi роутера до повербанку.


▶️Якщо ж перший спосіб у вас не спрацював, переходимо до наступного:

Для наступного способу нам знадобиться два кабеля USB 5В/DC 9B (DC 5,5 міліметра) або USB 5В/DC 12B (DC 5,5 міліметра), два повербанка та оптичний термінал який ви також можете замовити в інтернет-магазині.

Перший повербанк за допомогою кабелю підключаємо до оптичного терміналу. Другий повербанк відповідно до роутера. Перевіряємо з’єднання.

Експерти стверджують, що через даний спосіб Wi-Fi працюватиме довше. Але ми пам'ятаємо, що все, звичайно ж, залежить від потужності самих повербанків.


▶️Також можна підключити роутер до акумулятора:

Процедура майже така ж сама як і з повербанком.

Якщо параметри акумулятора відповідають параметрам WI-FI роутера то підключаємо роутер на пряму до акумулятора через DC кабель. Якщо ж ні, то “запитать” роутер від акумулятора допоможе інвертор, який перетворить напругу з акумулятора на необхідний рівень. А далі підключити DC кабель до Wi-Fi роутера, а інший кінець інвертора.

Отож, обов'язково співставте наявність потрібних вам товарів, свій бюджет та обирайте той спосіб, який підійде саме для вас! Обидва методи підключення Wi-Fi роутера до повербанку мають свої переваги, а головне, вони працюють! Перед замовленням товарів, обов'язково з'ясуйте, яка напруга необхідна для вашого роутера, вирахуйте найоптимальнішу потужність повербанка у вашому випадку та будьте на зв'язку навіть у темні часи!


Попередня стаття
Наступна стаття

Відчуйте всі переваги швидкого та надійного Інтернету від WestNetwork

Обирайте тариф, що відповідає вашим потребам, та насолоджуйтеся безперебійним та швидким Інтернетом за доступними цінами.

Підключити

Контакти

Завжди раді новим та наявним абонентам. Приходьте до нас у офіс або телефонуйте

Служба підтримки

Електронна пошта

Адреси офісів

м. Полонне, вул. Академіка Герасимчука, 2

Пн-Пт з 8:00 до 22:00 Сб з 8:00- 20:00 НД з 8:00-17:00

м. Шепетівка, пр. Миру, 28А

Пн-Сб з 8:00 до 18:00 Нд з 8:00 до 16:00

Приєднуйтесь в соцмережах

Запит прийнятий. Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.